Hjerternes fest er nær

 In Uncategorized

Det er efterhånden flere uger siden de første tegn på jul viste sig. Både hyggelig forventning kan mærkes i maven,  samtidig med … hov er det allerede 🙂

Julen er ganske særlig for mange og er en af de perioder af året, der er fyldt med mange traditioner, glæder, spænding, forventning, hygge og aller aller vigtigst er julen, hjerternes og lysets fest….  nærvær.

Nærværet er den sansning, der kan give så inderlig fredfyldt næring, fylde hjertet og sjælen, og give næring til dyb livsglæde, hvis du tillader det.

Julen er tiden, hvor mange hygger på ganske særlige måder. Vi har traditioner, der blidt og vedholdende følger os fra familie til familie, generation til generation.

Mange virksomheder har for flere måneder siden bestilt og arrangeret julefrokost, og kollegaer kan glæde sig til en god stund sammen. Andre kan frygte julefrokosten i jalousiens favntag når ægtefællen eller kæresten drager af sted i fest dress.

Julemanden

Vi indleder hjerternes fest på mange forskellige måder. Måske har du været i gang med at indkøbe små gaver til julepakkekalender eller adventsgaver, og mange forventningsfulde børn kan næsten ikke sove i bar spænding over de små pakker. For slet ikke at tale om den forventning om at julemanden kigger forbi med en sæk fyldt med gaver selve juleaften.

Hører du til dem, der har rigtig mange aftaler netop i december måned. Den måned, som er optakten til lysets og hjerternes fest. Alt bliver planlagt og mange haster af sted uden at give sig tid til at nyde netop den dejlige tid. Det er dit valg, hvor stor hastigheden skal være gennem december.

Næring til sjælen

Forestil dig du tager en dyb indånding og mærker den milde blide stemning af jul. Vi kalder det hjerternes fest, så lad det være hjerternes fest med bl.a. fokus på nærværet. Nærværet giver inderlig kærlig næring til sjælen og positivt overskud til din hverdag.

Forestil dig du giver dig tid til alle de små oplevelser, som i virkeligheden kan være de største.

Tilbered en varm kop the, eller hvad du holder af at nyde, hjemme i dit køkken og lad glæden over blot et være sprede sig i hele din krop….  uden du samtidig fraværende remser op i dit dine tanker, alle de ting du skal nå inden jul…..

Prøv at skrive en liste og få alle dine gøremål du har sat dig for inden jul, ud af hovedet.

Varm chokolade og fælde juletræ

Er der noget du rigtig gerne vil opleve denne jul, smage brændte mandler fra en bod på en gade, nyde en dejlig varm kop chokolade sammen med en god ven eller veninde på en café med udendørs servering, vise børnene juleudstillinger, gå i skoven og fælde juletræet, tage sjove billeder af børnene med nissehuer på, hvad det end måtte være… udsæt det ikke, gør det !

Og glæd dig over du giver dig tid.

Tid er dit. T I D – D I T.

Mærk efter i din sjæl, i din mave, hvad vil du være ked af du ikke får gjort, sanset, oplevet, smagt eller sagt denne jul…. Hvis du allerede ved hvad det måtte være, vil du så lade være ?

Hjertelige tanker

Gitte Sparsø

Recent Posts

Leave a Comment

Kontakt Gitte

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search