Venlighed

 In Uncategorized

Er mobning, ironi, vrængende eller nedladende bemærkninger en del af din hverdag, på din arbejdsplads, i sportsklubben, i din vennekreds, i din mere private sfære ?

Når eller hvis mennesker omkring dig begynder eller fortsætter med at have en jargon du finder upassende, som en ubehagelig dårlig energi eller du, dicideret, bliver ked af det, hvad gør du så.?

Følger du trop og spiller det psykiske nedladende dominerende ubehagelige spil, der bevirker ekstrem dårlig stemning og energi på arbejdspladsen eller i hjemmet ….. eller har du det fornødne mod, toner rent flag og du oprigtigt fortæller, hvad tonen og adfærden gør ved dig. ?

Jamen, han har jo ikke noget tøj på….

Det kan i den grad dræne dig for energi, når du er udsat for sådan en adfærd og opførsel. Du kan føle dig fuldkommen magtesløs fordi mange omkring dig følger trop og spiller spillet, de vover ikke andet, de har ikke det fornødne mod, som den lille dreng i ”Kejserens nye klæder”, der udbryder : ”Jamen han har jo ikke noget tøj på.” !

Ofte er det enkelte personer, der føre an i denne adfærd og implicit opmuntre til både ironi og såkaldt ”kærlig mobning”, under indtryk af, sådan er det hos os.

Hvem har det fornødne mod til at spørge og sige højt : ”Hvad er formålet med denne jargon, hvad er formålet med denne adfærd og evt. hårde tone ?

Har du overvejet, at mennesker, der har behov for den type jargon,  mobning eller adfærd, finder rigtig god næring og energi gennem denne form for dominans og undertrykkelse af andre.

Innovativ tænkning og kreativitet

Set udefra er det ekstrem uhensigtsmæssig energi. Den form for adfærd dræner for bl.a. innovativ tankegang og kreativitet. Du kan måske føle det er vanskeligt for dig at mærke hvad du vil og i hvilken retning, fordi denne negative energi forplanter sig som ren gift i din krop og sjæl.

Forestil dig, at du har fokus på venlighed…. Udelukkende oprigtig venlighed. Feks. en venlig bemærkning, der er fyldt med oprigtig omtanke.

Du giver venligt plads i trafikken, holder døren for den næste på vej ind i butikken, du siger ja tak eller nej tak til kvitteringen i supermarkedet, du smiler venligt tilbage når mennesker smiler til dig…. og husk, et smil behøver ingenlunde at være optakten til en flirt, det kan blot være en ganske enkelt medmenneskelig gestus oprigtigt fra hjertet, uden bagtanke.

Forestil dig venlighed er lys

Venlighed ….. forestil dig, at mennesker omkring dig, er som du ønsker de skal være ved dig. Og du er ved andre som du ønsker de er ved dig.

Venlighed er dejlig positiv livgivende opbyggende energi.

Når du kan mærke du bliver frustreret over andre menneskers adfærd og opførsel, så bliv i din dejlige venlige energi og lad dig på ingen måde undertrykke af mennesker, der ikke formår at være venlige.

 

Forestil dig, oprigtig venlighed er som lys….. og mørke må vige for lys.

Hjertelige tanker

Gitte Sparsø

Recent Posts

Leave a Comment

Kontakt Gitte

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search